Top
Collages
De collage is een wat onderschatte kunstvorm hoewel vele beroemde kunstenaars zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Sinds de komst van de digitale hulpmiddelen heeft het medium een extra stimulans gekregen en bestaan er vele vormen van digitale en mixed media vormen. Echter, de ouderwetse vorm van knippen en plakken met verzameld materiaal zoals tijdschrift foto's en teksten wordt nog steeds volop beoefend.
Bij Terra-Creative houdt vooral Max zich met deze werkvorm bezig. Ons collagewerk is op het internet op diverse internationale fora te vinden, veel van deze fora zijn toegankelijk via Facebook en Google-plus.
Onze vorm van collage maken kenmerkt zich onder andere door de keuze van de basismaterialen. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen fotomateriaal voor de achtergronden en de luchten. Daarnaast gebruiken we afdrukken van foto's van internet en uit tijdschriften. Het knip en plakwerk wordt vaak weer gescand en daarna weer afgedrukt om weer verder bewerkt te worden. Deze resultaten worden vaak gecomplementeerd door middel van pentekening of inkleuren met inkt verf of potlood. Hierna wordt het resultaat nogmaals gescand en in Photoshop of The Gimp nabewerkt.
Het eindresultaat vind u op deze site waar we ze aanbieden als print, fotovergroting en fine-art print.